Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

2HA Szőlőbirtok és Pincészet – Courage 2012

Különlegesség a Badacsonyi borvidékről a vörösborok szerelmeseinek.

A  2HA  Szőlőbirtok és Pincészet  a Badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György-hegyen műveli 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretére utal, amelyet teljes odaadással művelnek, a termésből pedig biodinamikus módszerekkel készítik a lehető legjobb borokat.

A kísérletezést a déli fekvésű termőterületek mikroklímája, és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű, élő talaj vibráló, izgalmas jellege teszi lehetővé. Boraik mindegyike kizárólag hordós érlelésű, a fehér és a vörösborok  jó része pedig fában is erjed.

A természetesség jegyében készítik boraikat, ezért kerülnek minden olyan beavatkozást, ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerülik a derítést, fehérboraik is szűretlenek, és a holdnaptár szerint kerülnek palackozásra.

A 2HA pincészet a hangsúlyt a vörösborokra helyezi, ami ezen a borvidéken nem megszokott. Különlegessége abban áll, hogy az 1875-ben kitört filoxéra – a rovar, ami rettenetes pusztítást végzett Magyarország teljes szőlőállományában – szinte teljesen eltűntette a szőlőfajtát erről a termőterületről, és mostanáig igen kevesen hozták vissza.

Paprika_Market_2HA_Courage_2012

Courage 2012 - Balaton melléki tájbor

A Courage 2012 őszén szüretelt szőlőből készült Courage Cabernet, Merlot, Petit Verdot és Shiraz szőlőfajták házasításából született. A szőlőt kézzel szüretelték és válogatták. Az erjesztés szőlőfajtánként külön-külön, természetes élesztők felhasználásával, nyitott fadézsákban történt, ellenőrzött hőmérsékleten. Az érlelés 225 literes fahordókban fajtától függően 13-16 hónapig tartott. A szőlőfajták házasításához fakádat használtak, melyben a cuvée néhány hónapot pihent a szűretlen palackozás előtt. Összesen 1850 palack készült belőle.

A Courage 2012 igazi borkülönlegesség. Gyönyörű színe azonnal megfog. Ízeiben ribizlire, málnára, áfonyára hajaz, illatában csipkebogyó is érződik. Gyümölcsös-fűszeres, enyhén gyógynövényes jellege a tapasztalt borivó számára is unikummá teszi.

Fogyasztását gyümölcsragus vaddisznópörkölt vagy kacsából készült fogások mellé ajánljuk elsősorban.

Tartalomhoz tartozó címkék: Paprika Market bor webshop