Mészáros Pál Classic Selection Bikavér
Régió | Pannon borrégió |
Borvidék | Szekszárd |
Termelői bemutató | Mészáros Borház Kft. Szekszárd, Vezető: Mészáros Pál, az év borásza 2016-ban. Negyedik generációs borászati tapasztalat. Terület: 120 hektár |
Évjárat | 2014 |
Alkoholtartalom | 13.00% |
Kiszerelés | 750ml |
Cikkszám: | 5998248130250 |
Elérhetőség: | Raktáron |
Száraz vörös cuvée. Fajtaösszetétel: kékfrankos, kadarka, kiegészítve bordeaux-i szőlőfajtákkal. Egy év tölgyfahordós érlelés. Szín: sötét Illat: fekete bogyós gyümölcsök Íz: bársonyos, érett, harmonikus. Fogyasszuk 16-18°C-on. |
|
|
Leírás és Paraméterek
Hasonló termékek
Száraz vörös cuvée.
Szín: vörös.
Illat: érett, meleg, piros húsú gyümölcsök illata.
Íz: fűszeres, zamatos.
Fogyasszuk 16-18°C-on húsos ételekhez.
Száraz, vörös cuvée.
Fajtaösszetétel: kékfrankos, cabernet franc, merlot, zweigelt, blauberger és potugieser. Spontán erjesztés, 8 hónapos ászok hordós érlelés, szűretlenül palackozva.
Szín: lilás.
Illat: zöldfűszeres, erdei gyümölcsökkel, hordós.
Íz: hosszú, száraz korty, fekete- és piros gyümölcsök, feszes szerkezet.
Fogyasszuk 16-18°C-on.
Száraz vörös bor. Birtokbor.
Fajtaösszetétel: kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot-noir és cuvée.
Szín: rubin.
Illat: ribizlire, fahordóra emlékeztet.
Íz: fűszeres, kellemes tanninnal.
Fogyasszuk 16-18°C-on káposztás, vadakból, birkából és sertésből készült ételekhez.
Díj: Egri Borvidéki Borverseny 2016, aranyérem
Száraz vörös cuvée.
Fajtaösszetétel: kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, kadarka. Nagyobbrészt 500 hektós használt magyar és francia hordóban érlelődött 1,5 évig.
Szín: sötét.
Illat-íz: piros gyümölcsök, pipadohány, hordó, medvecukor, bőr.
Fogyasszuk: 16-18°C-on.
Száraz vörös cuvée.
Fajtaösszetétel: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot.
Szín: sötét.
Illat: kávé, áfonya, cseresznye és vanília.
Íz: vörös- és aszalt gyümölcsök, mellette eukaliptusz és szantál. A borokat tartályos erjesztés után 14 hónapig Trust hordóban érlelték.
Fogyasszuk 16-18°C-on.
Száraz, grand superior vörösbor, csak a legjobb évjáratokból.
Fajtaösszetétel: kékfrankos, cabernet franc, merlot, syrah, kadarka. Érlelés fahordóban 18 hónapon át, majd palackban hosszú időn keresztül.
Szín: sötét.
Illat: gyümölcsös, fűszeres.
Íz: erdei gyümölcsös, csipkebogyós, fűszeres, jó hordóízek, kellemes tanin, hosszú lecsengés.
Fogyasszuk 16-18°C-on marhából, nagyvadakból készült ételekhez.
Díjak: Vinalies Internationales 2016 Paris: ezüstérem, Challenge Internationales du Vin Bordeaux 2016: aranyérem, VinAgora 2017: aranyérem.
Száraz, jellegzetesen közép-európai vörösbor. Fűszeres illat és ízvilág jellemzi mind a fajtajelleget, mind a hordóaromákat illetően.
Fogyasszuk 16-18°C-on vaddisznó és szarvas ételekhez.
Száraz, vörös superior cuvée. Ez azt jelenti, hogy legkevesebb öt engedélyezett fajtát kell a bikavérhez felhasználni. Az érlelési idő is minimum 12 hónap fahordóban és fél év palackban.
Fajtaösszetétel: kékfrankos, syrah, merlot, pinot noir, cabernet franc.
Szín: mélyvörös.
Illat: igen érett feketemeggy, erdei gyümölcsök, szilva, bors, szegfűszeg, vanília.
Íz: meggy, erdei gyümölcsök, áfonya, bársonyos tannin. Testes.
Fogyasszuk 16-18°C-on, amíg van belőle. Nem több, mint 1380 palack áll a fogyasztók rendelkezésére.
Száraz vörös cuvée.
Fajtaösszetétel: kékfrankos, syrah, cabernet franc. 18 hónapos barrique érlelés.
Szín: mély rubin.
Illat: tökéletesen harmonikus, fekete szeder, meggy, fahéj, szegfűszeg.
Íz: fekete csokoládé, túlérett cseresznye, meggy, nagy test. Ízlefutáskor parányi édesség.
Fogyasszuk 16-18 °C-on.
Száraz prémium cuvée vörösbor, a bordeauxi-i fajták villányi változataiból. 2011-ben 5800 palack került kibocsátásra. Az érlelés 36 hónapon át tartott.
Tiszteletadás egy 3. századbeli, Kopár alján élt és eltemetett római feleség emlékének. A Tiffan család 1746, azaz tíz generációnyi idő óta foglalkozik borkészítéssel.
Fajtaösszetétel: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc.
Szín: bíbor, magja fekete, széle kékes.
Illat és íz: intenzív tölgy, csokoládé, feketeribizli, fűszerek.
Díj: VinAgora 2016, arany
Fogyasszuk 18°C -on libamájas marhahúshoz.
Száraz grand superior vörösbor. A cabernet franc Villányban találta meg igazi terroir-ját, írta a Decanter Magazinban Michael Broadbent 2000-ben. Húsz éves tőkék, 18 hónapos francia hordós érlelés. 1800 palack került forgalomba.
Szín: sötét.
Illat: elegáns, földes, avaros, gyümölcsökkel a háttérben, pörköléses aromákkal.
Íz: az említetteken kívül kerek tanninok.
Fogyasszuk 18°C -on enyhén fűszeres, komoly húsokhoz.
Száraz vörös cuvée bor bordeaux-i fajták villányi változataiból.
Fajtaösszetétel: cabernet sauvignon, merlot és cabernet franc. Az érlelés 30 hónapig tartott, ebből két évet Taransaud francia barrique hordókban.
Szín: nem átlátszó.
Illat: cabernet sauvignon, Grand Pauillac, feketeribizli, gyanta, kátrány jelleg.
Íz: finom szerkezet, lágy savak, Grand Pauillac jelleg.
Fogyasszuk 18°C -on a legkifinomultabb fogásokhoz.
Csak a legjobb évjáratokban készül ez a bor. 2009-ben 2500 palack került kibocsátásra.
A Tiffan család 1746, azaz tíz generáció óta foglalkozik borkészítéssel.
A Courage 2012 őszén szüretelt szőlőből készült Courage Cabernet, Merlot, Petit Verdot és Shiraz szőlőfajták házasításából született. A szőlőt kézzel szüretelték és válogatták. Az erjesztés szőlőfajtánként külön-külön, természetes élesztők felhasználásával, nyitott fadézsákban történt, ellenőrzött hőmérsékleten. Az érlelés 225 literes fahordókban fajtától függően 13-16 hónapig tartott. A szőlőfajták házasításához fakádat használtak, melyben a cuvée néhány hónapot pihent a szűretlen palackozás előtt. Összesen 1850 palack készült belőle.